Алуминий с прекъснат термомост

Дограма с изключително дълъг живот!

врата термо
unnamed 1

Алуминиевата дограма е много здрава и на практика вечна. Алуминият не корозира от влагата, не се влияе от големите температурни разлики и запазва структурата си завинаги. Използва се за помещения с най-различно предназначение. Лесно се поддържа и осигурява много висока плътност при затваряне.

От друга страна, обаче, алуминият е добър проводник на температура, което означава, че за направата на прозорци за жилище или офис, алуминиевият профил трябва да бъде с термично прекъсване. Това са пластмасови вложки (изработени от полиамид), които разделят профила на две части, като по този начин разграничават вътрешното от външното пространство. Ширината на термомоста е от съществено значение за добрите резултати. Препоръчва се избор на алуминиев профил с термично прекъсване минимум 16 мм, а желателно е да бъде с 20 и повече мм. Традиционно дограмата се предлага в бял цвят, но профилите могат да бъдат прахово боядисани във всички цветове по RAL.

Алуминиевата дограма се използва навсякъде, където има повишени изисквания за здравина. Затова този материал доминира при изграждането на зимни градини и окачени фасади.

На пазара се предлага и алуминиева дограма без прекъснат термомост, известна още като ,,студен профил”. Нейното използване в жилището също е възможно, но то се ограничава до направата на вътрешни врати, вътрешни преградни стени. Приложима е и за остъкляване на тераси, които не се отопляват. Монтирана на външна стена в отопляемо помещение с висока влажност на въздуха, гарантира образуване на конденз и мухъл, затова такъв вид употреба не е желателно.

Как да помогнем?

Scroll to Top