MM-Dograma.com

Алуминиева и PVC дограма
Телефон: 0898 604 101
Телефон: 0878 984 311
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
град Варна

Первази

Подпрозоречни дъски, козирки и первази

За допълнителен комфорт и удобство в дома Ви прозорците могат да бъдат оборудвани с вътрешни подпрозоречни дъски или водоотвеждащи алуминиеви козирки и первази. Поставянето им придава завършен вид на всеки прозорец. Много често на подпрозоречния перваз се устройват импровизирани цветни градини, които придават уют и оригиналност на дома.


 Вътрешни дъски и первази от PVC

pervaz01Подпрозоречната дъска (перваз) е хоризонтална дъска, която се поставя в основата на прозореца. Произвежда се от от устойчив PVC материал, с атрактивна и здрава повърхност. Има профилирана обемна форма, с много кухи камери,чрез които се постигат изключителни изолационни качества, превъзхождащи естествените материали.
ПВЦ первазите са лесни за поддръжка и почистване, устойчиви на почистващи препарати, на изтъркване, драскане и пепел от цигари. Не поемат вода, а водните кръгове, които могат да възникнат от влажни саксии или поставени чаши, може лесно да се почистят. Освен това са нечувствителни към топлина - дори загряване от слънчеви лъчи до  60 градуса  не представляват проблем за PVC первазите.
Предлагат се в многообразни цветове и различни ширини, според вашите предпочитания.
Ако сте решили да имате вътрешни подпрозоречни дъски, трябва да ги заявите още при поръчване на дограмата.


pervaz03

Външни первази и козирки – алуминиеви

Външни первази

Поставянето на външен перваз Ви спестява обработването на зида отвън със строителни материали. Первазът спомага и за по-ефективно водоотливане на влагата, тъй като има изразен фабричен наклон. Монтира се челно на касата на прозореца и настърча напред.  Предлагат се в различни цветове и различни ширини, според вашите предпочитания. Изработени са от алуминий с прахово боядисване.

Козирки

За козирки се изполват същите водоотливни дъски, които служат за външни первази. Козирките имат преди всичко защитна функция и предпазват от оттичане на вода от етажите над поставената дограма и покривните конструкции. Предлагат се в различни цветове и размери.
Цените се определят според размера и цвета. За повече информация на посочените контакти.